İnceleyin

SEVEN LIGHTS BLOG

Karanlıktan Aydınlığa 4 Cephe

10.06.2008Kategori: Güncel
Karanlıktan Aydınlığa 4 Cephe

PLD Türkiye’nin gelenekselleştirdiği seminerlerin dördüncüsü olan “Kültür ve Tarihin Kesiştiği Yerde Aydınlatma Tasarımı” semineri diğer senelerden farklı olarak bir demonstrasyon çalışmasına ev sahipliği yaptı. Kültürel kodların ve tarihi dokunun aydınlatma tasarımına etkilerinin konuşulduğu seminerin ardından gerçekleşen “Karanlıktan Aydınlığa Dört Cephe” aydınlatma tasarımı demonstrasyon çalışmasında katılımcılar aydınlatma tasarımının etkilerini deneyimleme şansını yakaladılar.

PLD Türkiye dergisi editörü ve PLDA Türkiye temsilcisi Emre Güneş’in başkanlığında yürütülen organizasyona aydınlatma tasarımıyla ilgilenen çeşitli kurum ve kişiler katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Muhammet Garip’in açılış konuşmasını yaptığı seminere konuşmacılar Lidija Djokic ve Mark Stutton Vane sunumlarıyla aydınlatma tasarımıyla ilgili farklı perspektif açılımları sağladılar.

“Kültür ve Tarihin Kesiştiği Yerde Aydınlatma Tasarımı” seminerinin ardından; tasarımını PLD Uluslararası Geliştirme Direktörü Susanna Antico’nun yaptığı, PLD Türkiye’den Emre Güneş ve Sevenlights’tan Mustafa Seven’in proje yönetimini gerçekleştirdiği “Karanlıktan Aydınlığa Dört Cephe” aydınlatma tasarımı demonstrasyon çalışması gerçekleşti. Dört farklı cephenin, dört farklı aydınlatma tekniğiyle aydınlatıldığı demonstrasyon çalışmasında konuklar ve aydınlatma uzmanları katılımcıları farklı aydınlatma tekniklerinin tarihi cepheler üzerinde yarattığı etkiler üzerine bilgilendirdiler. İnteraktif bir şekilde gerçekleştirilen demonstrasyon çalışmasında katılımcılara farklı filtrelerle ne tür efektler verilebileceği de anlatılarak aydınlatma tasarımının sınırları hakkında bilgi verildi.

PLD Türkiye; Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek aydınlatma tasarımına yeni bir bakış açısı kazandırdı. PLD Türkiye; aydınlatma tasarımının hayatımızdaki önemini aktaracağı seminerlere önümüzdeki süreçte de devam edecek.

01.